Op 7 januari 2018 om 14.30 u. treedt het vocaal ensemble op tijdens hun Driekoningenconcert 'Vocarde zingt van Kind tot Koning' in de Sint-Niklaaskerk in Dessel. Tijdens dit concert snijden ze 3 thema's aan: Kerstmis, Nieuwjaar en Driekoningen.

Vocarde zingt sinds enkele jaren onder leiding van de jonge dirigente Eva Vermeren. Pianist en componist Dagmar Feyen zal hen begeleiden op klavier. Vocarde heeft reeds een rijke traditie opgebouwd op vlak van kerstconcerten. Sinds het voorjaar van 2017 zingen zij in de ere-afdeling van de provincie Antwerpen.

Vocarde (°2006) luisterde in haar begindagen enkel de hoogmissen op, maar organiseert sinds een aantal jaren zelf gevarieerde concerten. Ook zijn ze regelmatig te gast tijdens culturele activiteiten in de omgeving van hun thuisbasis Dessel.

Huiscomponist Dagmar Feyen componeerde speciaal voor hen 'The Twelve Days of Christmas' dat reeds op diverse locaties werd uitgevoerd. Tijdens concerten brengt Vocarde muziek rond de kersttijd en de passie- en paastijd, maar ook niet-religieuze thema's als Moederdag, de zomer, de liefde, ... kwamen reeds aan bod.

"Onder impuls van onze dirigente leren we heel wat nieuwe muziek kennen. Toch is er ook ruimte voor de echte klassiekers," zegt tenor Maarten Rommens. Voorzitter Peter Claes treedt hem bij: "We hebben inderdaad enkele ontdekkingen gedaan. De Britse kerstmuziek blijft daarbij koploper. Ook muziek uit eigen land heeft zijn plaats in ons programma. Zo brengen we een verkorte versie van 'The Twelve Days of Christmas' dat we enkele jaren geleden uitgevoerd hebben."

Het is alweer van eind 2014 geleden dat Vocarde nog eens een heel concert aan het werk was. Na enkele dubbelconcerten, wedstrijden en concertmissen is het uitkijken naar anderhalf uur Vocarde, Britse kerstmuziek, Nederlandstalige ontdekkingen en andere meeslepende creaties. Tickets voor het concert zijn te reserveren via vocardedessel@gmail.com.